Az élet kristálya: a Turmalin, amely a negatív töltésű ionok természetes forrásául szolgál, az infravörös sugárzásban.

A turmalin gyönyörű féldrágakő. Most, mint ásványi kőzet vált az egyetemi- és kutatóközpontok elemzéseinek középpontjává világszerte.

Az ok, hogy az infravörös turmalin az egyetlen ásványi kőzet, mely állandó elektromosságot mutat a Földön és egyúttal természetes (nem mesterségesen előállított) forrása a negatív ionoknak és infravörös hullámoknak.

A negatív ionok szagtalanok, íztelenek és láthatatlan molekulákból állnak, melyeket láthatatlan környezetben lélegzünk be a hegyekben, vízeséseknél, és a vízparton. A friss vidéki levegőn általában 4000 negatív ion található köbcentiméterenként, ami nagyjából egy kockacukor mérete. A vízesésekhez közeli helyeken, vagy nagy esőzés után a mennyisége közel 10000 negatív ionra növekszik. A nagyobb városokban csúcsforgalmi időszakban a negatív ionok száma 100 alá csökken, ez a tényező stresszt, érzékenységet, és számos más fizikai, orvosi problémát okoz. Otthonunkban előállíthatunk természetes módon negatív ionokat pl.: turmalin kristály, sókristály segítségével, valamint mesterséges módon levegő ionizátorral.

Modern környezetünkben használt elektromos berendezések, így a klíma rendszerek, mobiltelefonok, tv, rádió, számítógép, kompakt fénycső, cigaretta füst nagymennyiségű pozitív iont bocsájtanak ki, amely a levegő útján befolyásolja fizikai és érzelmi állapotunkat. Ha a munkahelyen a negatív ion koncentrációja lecsökken, a dolgozók fejfájásra, szédülésre, hányingerre, ingerlékenységre panaszkodnak. Pozitív ionok keletkeznek égéskor, elektromos eszközök, szintetikus anyagok és ruhaneműk használatától is. Az emberek átlagosan idejük 80-90%-át töltik belső térben, ahol a levegő minősége rosszabb, mint a szabadban.

Köztudott, hogy elősegíti a vérkeringést, növeli a stressz tűrő képességet, javítja a szellemi éberséget és erősíti az immunrendszert. (Niwa Institute for Immunology, Japan. Int J. Biometeorol 1993 Sep; 37(3) 133-8).

1986 körül, egy japán kutatóállomáson a következő jelenséget tapasztalták: kisebb darabokra tört turmalin kristály mindkét végén észleltek pozitív és negatív elektromos töltést, mindaddig, amíg közel 1000 fokra nem hevítették.

Amikor a turmalin pozitív és negatív töltéseit összekötik, bizonyítottan 0,06mA erősségű elektromosság mérhető.

Mint szűrő, képes a természetes vízből gyenge lúgos vizet készíteni, csökkenti a víz csomósodását (ez történik, ha a vizet tároljuk) és fertőtlenítő, szagtalanító hatású. Az ily módon kezelt víz hidratálja és feszesebbé teszi a bőrt.

Felgyorsítja az állati és növényi anyagcserét.

Turmalin azonnali és erőteljes hatással van a felületaktív anyagra (selymesebbé teszi a vizet) 101%-os növekedéssel.

Negatív ionokkal növeli a víz összetételét és gerjeszti a víz lúgosodását. (24,140/cc) / FIR (96%)

  • - csökkenti a vízkoncentrációt
  • - ízfokozó
  • - hozzásegíti a lúgosodáshoz
  • - csökkenti a szagosodást
  • - növeli a DO-t (Dissolved Oxygen=oldott oxigén)

Az infravörös energia, melyet a turmalin kibocsát, rezonanciát okoz a testben, ugyanazon a frekvencián, mint a víz. Mindezt az univerzumban eredendően elrendezett elektronok és molekulák mozgása okozza.

Amikor a molekulákat ugyanaz a rezgésfrekvenciájú elektromágneses sugárzás éri, mint az anyag maga, az elektromágneses energia összeadódik, így az anyag molekuláris rezgése növekszik. Ez történik, amikor az infravörös sugárzás ugyanolyan frekvenciájú anyagot ér, megvilágítja azt, majd az anyag kiszűri a sugarakat és felveszi a rezgést. Ezt a folyamatot rezonancia-felvétel általi hő generálásnak nevezik. Más szavakkal az atomok és molekulák rezgése rezonancia-felvételt okoz.

Mikor melegünk van, ösztönösen árnyékot keresünk. Mikor fázunk, ösztönösen a nap melegítő sugaraira vágyunk. Ezeket a reakciókat sosem tanuljuk. Veleszületetten vágyunk a legmegfelelőbb hőmérsékletre. A megfelelő hőmérséklet megegyezik a megfelelő energiafrekvenciával vagy „hullámhosszal”. Ez a hullámhossz 8-14 mikron –pontosan annyi, mint az infravörös sugárzás.

Testünk 75%-a víz, fehérje, zsír és egyéb összetevők- melyeknek megfelelően kell működniük, hogy életben maradjunk.

Mikor élő dolgokat infravörös sugarak érnek 8-14 mikron hullámhosszon, rezonancia-felvételt tapasztalnak. A molekulák rezgő mozgása élő szövetekben az energia növekedését okozza, mely közvetlenül aktiválja a sejteket és felgyorsítja az anyagcserét.

Az infravörös fény 3 tulajdonsága: sugárzás, behatolás, és rezonancia-felvétel. Az infravörös fény három tulajdonsága és az élő szervezetek közötti kapcsolat:

Sugárzás: ez azt jelenti, hogy közvetlenül eléri az emberi szervezetet, csakúgy, mint a fény. Például a napfény is sugárzás által jut el a Földre.

A bőr alatti rétegekbe is képes behatolni, mely belső hőt termel, így aktiválja a molekulákat a biológiai szövetekben. Az egyszer megvilágított test alkotói- víz, fehérje, zsír, enzimek- belső rezgésbe kezdenek. A molekulák belseje- az atomok és atomi szerkezetek is részesülnek rezonancia-felvételben.

Összegzésképpen, a turmalin és az infravörös sugárzás a legegészségesebb és legnyereségesebb, segít energetizálni a fizikai és szellemi állapotot.