Manapság az egyik legegészségesebb formája a relaxációnak a szaunázás, ugyanis a tevékenység nemcsak kikapcsol, hanem az emberi szervezetre is jótékony hatással bír.

E téren a legelterjedtebb és legismertebb a finn szauna, aminek szülőhazájában nagy hagyománya van, így Finnországban nagyon sok háztatásban található ilyen alkalmatosság!

A finn szauna legalább kétezer éves múltra tekint vissza. Ám érdekesség, hogy valójában nem a finnekhez köthető ez a találmány, hanem közép-amerikai indiánokhoz, akik gyógyítás céljából kezdték használni a szaunát. A finn sportolók sikerük zálogaként tartották számon a szaunázást, így a 20. században orvosok kezdték el vizsgálni, hogy milyen jótékony hatásokat fejt ki a szaunázás.

Funkciójukat tekintve a finn szaunák helyiségei korábban számos feladatot elláttak, például mosókonyhaként is használták, de vallási szertartások számára is helyszínt biztosítottak. A szauna a melegnek és a füstnek köszönhetően az épület leghigiénikusabb része volt, és nagyban hozzájárult az ott élők egészségéhez, ahogy teszi ezt a mai napig.

Élvezze Ön is otthonában a finn szauna jótékony hatását!