Szauna vásárlás előtt

Honlapunkon található infraszaunák beltériek, teljesen zárt térbe kell elhelyezni.

Fedett, de elölről nyitott részen nem helyezhető el!

A honlapon az összes szauna külső mérete van feltüntetve. A beépítési méret az összeszereléshez szükséges.

A szauna elhelyezése sík, szilárd felületre lehetséges, amely lehet laminált padló, parketta, járólap, szőnyeg.

Infraszauna a testnek és a léleknek

A szauna jótékony hatásaival a legtöbben tisztában vannak, sokan kedvelik és rendszeresen használják is a hagyományos finn szaunákat azért, hogy élvezzék forróságukat. De sokan nincsenek kibékülve a magas hőmérséklettel, vagy egészségi állapotuk nem teszi lehetővé a finn szaunák rendszeres élvezetét. Nekik jelent alternatívát az infraszauna!

Az infraszauna hatásai megegyeznek a finn szaunáéval, mégsem kell ehhez a 80-100°C-ban izzadni! Az infraszaunában kényelmesen eltölthetünk 30 percet is anélkül, hogy megerőltetnénk vele a szervezetünket. Az infraszauna kabin segíti a fogyást, serkenti az anyagcserét, egyszeri alkalommal akár több száz kalóriától is megszabadulhatunk! Nem csak fogyaszt, de az infrasugarak révén további pozitív hatásait is élvezhetjük, ezek ugyanis szépítik a bőrt, csökkentik a gyulladásokat, gondoskodnak arról, hogy kevesebb pattanás keserítse meg az életünket. A narancsbőr ellen is kiváló kúra a rendszeres szaunázás, erősíti az immunrendszert, méregtelenít, élénkít, segíti a jobb alvást és az izomlázat is csökkenti!

Próbálja ki az infraszaunát, és élvezze csodás hatásait! Bátran vegye fel velünk a kapcsolatot!

A szaunázás eredménye:

Erősebb immunrendszer: a napsugárszauna sejtszinten gyógyít. Javul a vérkeringés, tágulnak az erek, élénkül a szívverés. A verejtékezés során jelentős mennyiségű méreganyag távozik a szervezetből, miáltal az egész test állapota javul, mellékhatásként pedig bőrünk is szebb és fiatalosabb lesz.

Csökken a vérnyomás: szauna használata képes csökkenteni a vérnyomást.

Javul a vérkeringés: Mintha intenzív, hosszú ideig tartó edzést végzett volna! Javul a keringés és a szervezet oxigénellátása.

Fogyás: Szaunázás közben egy-egy alkalommal 600 kalória ég el, ami ugyanannyi, mintha egy órán át edzett volna pl. a futópadon. Rendszeres használat esetén ez meglátszik a ruhaméreten.

Érdekességek a finn szaunákról

Manapság az egyik legegészségesebb formája a relaxációnak a szaunázás, ugyanis a tevékenység nemcsak kikapcsol, hanem az emberi szervezetre is jótékony hatással bír. E téren a legelterjedtebb és legismertebb a finn szauna, aminek szülőhazájában nagy hagyománya van, így Finnországban nagyon sok háztatásban található ilyen alkalmatosság!

A finn szauna ajánlott felfűtési hőmérséklete: 88 °C, amikor az egészségre előnyös hatásai a legjobbak:

1) A vérkeringés fizikai igénybevétele révén edzi a szívet, és javítja a vérkeringést. Ugyanakkor vérkeringési zavarokkal, és szívpanaszokkal küszködőknek vigyázniuk kell, hiszen az igénybevétel túl nagy lehet.

2) Az immunrendszer igénybevételével erősíti azt. Vigyázni kell arra, hogy közvetlenül szaunázás alatt az immunrendszer le van terhelve, így eközben a megbetegedés veszélye nagyobb.

3) Az izzadás során a szervezetből természetes úton távoznak méreganyagok, a szaunázás ezt a természetes folyamatot fokozza. Ezáltal és a hangulata által segíthet a stressz oldásában.

4) A bőrre jó hatással van, és álmatlanság ellen is jó szer, továbbá az izomláz enyhítésében is kellemes gyógymód. Sportolóknak segíthet a bemelegítésben is. Élvezze Ön is otthonában a finn szauna jótékony hatását!